Helsingfors Kafferosteri Helsingfors Kafferosteri Helsingfors Kafferosteri Helsingfors Kafferosteri Helsingfors Kafferosteri

Helsingin Kahvipaahtimo

Helsingfors Kafferosteri

Om oss

Helsingfors Kafferosteri är ett litet rosteri som ligger i Helsingfors slakteriområde. Här rostar vi kaffesäsongens bästa, färskaste kaffe. Vår historia började 2011 men vi har bred erfarenhet inom specialkaffe industrin från tidigare. Hjärnan och hjärtat bakom Helsingfors kafferosteri, Benjamin Andberg, är pionjär inom specialkaffe branschen i Finland. Han brände sina första stackars bönor för 20 år sedan, fortsatte sedan att fila på sina rostningskunskaper, enligt egen utsago körde han “learning by burning”-metoden. Stekpannan byttes med åren ut mot rostmaskin och rosteriet valdes år 2014 till Årets bästa (Vuoden Parhaat Glorian Ruoka & Viini).

Kaffebranschen befinner sig för tillfället i en omvandlande förändringsfas. Vi på Helsingfors Kafferosteri håller på att med vår expertis och vår gedigna erfarenhet skapa en ny finsk kaffekultur. Vi vill överföra vår expertis på kunden i ett lätt format med låg tröskel, vi erbjuder ett etiskt finskt alternativ som smakar förträffligt. Vi strävar efter att skaffa våra kaffebönor direkt från odlaren utan mellanhänder. Vi använder gårdskaffe i allt vårt kaffe. Kaffets kvalité är prioritet nummer ett för oss. Vi är stolta över vårt kaffe och det märker du när du har det i koppen.